Wanneer wordt mijn buurt aardgasvrij?

In 2050 moeten alle huizen in Nederland zonder aardgas verwarmd worden. In de warmtevisie staat hoe we dat in Woerden gaan doen. Daarin staat ook wat de mogelijkheden zijn per wijk en dorp in onze gemeente.

In 2050 moeten alle huizen in Nederland zonder aardgas verwarmd worden. In de warmtevisie staat hoe we dat in Woerden gaan doen. Daarin staat ook wat de mogelijkheden zijn per wijk en dorp in onze gemeente. 

Minstens 8 jaar van tevoren bekend voor uw buurt

De gemeente moet per wijk of dorp aangeven wanneer deze aardgasvrij wordt. Daarvoor moet de gemeente eerst een plan maken. Vanaf het moment dat dat plan er ligt, moet het nog minstens acht jaar duren voordat er geen aardgas beschikbaar is. De komende jaren gaat de gemeente beginnen met het maken van deze plannen per wijk of dorp. Er is dus nog nergens een datum bekend.

Overzicht per buurt

Op de kaart hieronder ziet u per buurt wat u kunt verwachten. U kunt op uw buurt klikken voor meer informatie. Onder de kaart vindt u dezelfde informatie in een overzicht in tekst.

Overzicht per buurt in tekst
Overzicht verwachtte besteoplossingen per buurt om buurt aardgasvrij te maken.
Naam buurt Best beschikbare oplossing voor de meeste huizen Dit is een oplossing per Wanneer wordt deze buurt aardgasvrij?
Binnenstad Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Bloemen- en Bomenkwartier Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Bedrijventerrein Honthorst Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Gebouw. Voor grotere (verzamel)panden kunnen andere technieken ook interessant zijn. Bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag (WKO). Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Staatsliedenkwartier Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Vogelkwartier Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Schilderskwartier Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Bedrijventerrein Barwoutswaarder Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Gebouw. Voor grotere (verzamel)panden kunnen andere technieken ook interessant zijn. Bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag (WKO). Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Kromwijk Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Middelland-Zuid Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Gebouw. Voor grotere (verzamel)panden kunnen andere technieken ook interessant zijn. Bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag (WKO). Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Snel en Polanen (deelgebied 1) Mogelijk is een warmtenet hier de beste oplossing. Wijk of buurt. We onderzoeken of hier een warmtenet mogelijk is waarmee we (een groot deel van) de wijk kunnen verwarmen. Op z'n vroegst in 2035.
Bedrijventerrein Polanen Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Gebouw. Voor grotere (verzamel)panden kunnen andere technieken ook interessant zijn. Bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag (WKO). Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Waterrijk Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Rietveld Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Barwoutswaarder Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Geestdorp Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Breeveld Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Cattenbroek Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Harmelen-Noord (dorp) Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Harmelen-Zuid (dorp) Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Putkop Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Voor grotere (verzamel)panden kunnen andere technieken ook interessant zijn. Bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag (WKO). Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Buitengebied Harmelen Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Reijerscop Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Gerverscop Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Kamerik (dorp) Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Kanis Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Buitengebied Kamerik Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Zegveld (dorp) Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. In een appartementencomplex of huizenblok is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen. Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Buitengebied Zegveld Isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp. Losse woning of gebouw. Daar waar huizen dicht op elkaar staan, is een collectieve oplossing soms ook haalbaar om een aantal huizen mee te verwarmen.  Dat is nog niet bekend. Dit is in ieder geval na 2035.
Snel en Polanen Mogelijk is een warmtenet hier de beste oplossing. Wijk of buurt. We onderzoeken of hier een warmtenet mogelijk is waarmee we (een groot deel van) de wijk kunnen verwarmen. Op z'n vroegst in 2035.
Molenvliet Mogelijk is een warmtenet hier de beste oplossing. Wijk of buurt. We onderzoeken of hier een warmtenet mogelijk is waarmee we (een groot deel van) de wijk kunnen verwarmen. Op z'n vroegst in 2035.
Middelland-Noord Nieuwbouw van na 2020 is al gasloos. Voor overige gebouwen geldt dat isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp vaak de beste oplossing is. Dat wisselt per gebouw. Nieuwbouw wordt al gasloos opgeleverd. Voor overige gebouwen is een oplossing per gebouw of kleine groep gebouwen het meest geschikt. De buurt is al grotendeels aardgasvrij. Voor de overige gebouwen is dat in ieder geval na 2035.
Snellerpoort Nieuwbouw van na 2020 is al gasloos. Voor overige gebouwen geldt dat isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp vaak de beste oplossing is. Dat wisselt per gebouw. Nieuwbouw wordt al gasloos opgeleverd. Voor overige gebouwen is een oplossing per gebouw of kleine groep gebouwen het meest geschikt. De buurt is al grotendeels aardgasvrij. Voor de overige gebouwen is dat in ieder geval na 2035.
Stationsgebied Nieuwbouw van na 2020 is al gasloos. Voor overige gebouwen geldt dat isoleren en een warmtepomp of hybride warmtepomp vaak de beste oplossing is. Dat wisselt per gebouw. Nieuwbouw wordt al gasloos opgeleverd. Voor overige gebouwen is een oplossing per gebouw of kleine groep gebouwen het meest geschikt. De buurt is al grotendeels aardgasvrij. Voor de overige gebouwen is dat in ieder geval na 2035.
Snel en Polanen (deelgebied 2) Mogelijk is een warmtenet hier de beste oplossing. Wijk of buurt. We onderzoeken of hier een warmtenet mogelijk is waarmee we (een groot deel van) de wijk kunnen verwarmen. Op z'n vroegst in 2035.