Veiligheid

U leest hier hoe de gemeente uw buurt veilig houdt en hoe u hierbij kunt helpen. Denk aan de brandweer, het luchtalarm en telefoonnummers voor meldingen.

Brandweer

De brandweer bestrijdt brand en biedt hulp bij ongevallen. U kunt een brand melden aan de brandweer via alarmnummer 112.

Burgernet

Burgernet is een app die meldingen stuurt van gezochte en vermiste personen bij u in de buurt. De app is gratis verkrijgbaar in App Store (Apple) en Play Store (Google).

Buurtbemiddeling

Kwadraad kan u gratis helpen bij het oplossen van een ruzie met uw buren.

Buurtveiligheidsteams 

Elke 6 weken vergaderen inwoners met de gemeente en politie over de aanpak van buurtoverlast. Wilt u de vergadering bijwonen voor Harmelen, Kamerik, Zegveld, Schilderskwartier of Molenvliet? U kunt zich aanmelden via wijk.m@woerden.nl.

Digitaal Opkopersloket

Bent u opkoper of handelaar en gevestigd in de gemeente Woerden? U bent dan verplicht om u bij de gemeente aan te melden. Als opkoper of handelaar bent u ook verplicht om goederen die u aankoopt te registreren. Registreren en aanmelden doet u online via het Digitaal Opkopersloket.

Discriminatie

Voelt u zich gediscrimineerd? Meld dit bij het antidiscriminatiebureau Art.1 Midden Nederland. Het melden van discriminatie is vertrouwelijk en gratis.

Fraudehelpdesk

Fraudehelpdesk is een online loket dat u beschermt tegen internetoplichting. Hier leest u welke valse e-mails rondgaan, vindt u advies over digitale beveiliging en kunt u fraude melden.

Luchtalarm

Het luchtalarm gaat af in noodsituaties. De gemeente houdt u in een noodsituatie op de hoogte via deze website, Veiligheidsregio Utrecht, Risicokaart en (als u slechthorend bent) Teletolk.

Meldpunten

U kunt verdachte situaties melden via de onderstaande telefoonnummers.

  • Melding doen bij de politie (spoed): 112
  • Melding doen bij de politie (geen spoed): 0900-8844
  • Melding doen bij de BOA’s van de gemeente: 14-0348
  • Melding anoniem doen: 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Zie ook: Mijn fiets is gestolen. Wat nu?

Meld- en Adviespunt Bezorgd

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Bijvoorbeeld over familie, uw buren, of iemand op straat? Dan kunt u terecht bij het regionaal Meld- en Adviespunt Bezorgd (MAB) van de GGD regio Utrecht. Dit meldpunt zorgt ervoor dat deze persoon zo snel mogelijk de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt.

U kunt een melding doen:

Voorzorgsmaatregelen

U kunt zelf een aantal maatregelen nemen om diefstal, brand en cybercrime te voorkomen.
•    Tips om woninginbraak te voorkomen (Politie)
•    Tips om fietsdiefstal te voorkomen (Politie)
•    Tips om cybercrime te voorkomen (Politie)
•    Tips om brandveiliger te wonen (Brandweer)

Wijkagenten

Wijkagenten bewaken de veiligheid in uw buurt. U vindt hier alle wijkagenten in Woerden.