Vervangen openbare verlichting

De gemeente Woerden vernieuwt komende jaren de straatverlichting. We vervangen de straatverlichting door led-verlichting en we controleren de masten.

Door de straatverlichting te vervangen door led-verlichting:

  • besparen we tot wel 50% energie.
  • hoeven we minder onderhoud te doen, want led-verlichting gaat langer mee.
  • heeft de natuur minder last, want led schijnt gerichter.

In de gemeente zijn meer dan 12.000 lampen langs wegen, fietspaden, op bruggen en in tunnels. We vervangen 3.000 van de 12.000 lampen. Dat gebeurt in de aankomende 3 jaar. Dit jaar beginnen we met het vervangen van 1.300 lampen in Harmelen, Zegveld, Kamerik en Woerden.

U krijgt een brief als de werkzaamheden in uw buurt beginnen. We nemen contact met u op als er een mast op uw grond staat. We bespreken dan met u hoe we de werkzaamheden uitvoeren. De masten worden één op één vervangen, dit betekent dat de mast weer op dezelfde plek terugkomt. 

Wat gaat er gebeuren?

  • We vervangen de huidige lampen (verlichting) door led-verlichting.
  • We controleren de masten en vervangen deze waar nodig, dit gebeurt één op één.

Bekijk de YouTube-video.

Kaart

Bekijk op de kaart welke straatverlichting in de gemeente Woerden wordt vervangen. Of bekijk de lijst en planning van de werkzaamheden aan de straatverlichting.

Planning

Op 2 mei 2023 starten de werkzaamheden. De werkzaamheden duren ongeveer 3 jaar. U ontvangt een brief zodra de werkzaamheden in uw straat starten.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar straatverlichting@woerden.nl of bel naar 14 0348.