Parkeren

U leest hier hoe u een parkeervergunning, gehandicaptenparkeerkaart, invalidenparkeerplaats, laadpaal en parkeerontheffing aanvraagt.

Parkeren op straat en parkeergarages (Parkeerservice)

Woerden heeft 2 parkeergarages: Castellum en Defensie-eiland. Kijk op de website van Parkeerservice voor informatie over tarieven, abonnementen en uitrijkaarten.

Parkeervergunning (voor inwoners)

Als u woont in het centrum van Woerden, kunt u via de Parkeerservice een parkeervergunning aanvragen. Of een bezoekersregeling aanvragen waarmee bezoekers aan huis tegen een voordelig tarief kunnen parkeren.

Parkeervergunning (voor bedrijven)

Als uw bedrijf in het centrum van Woerden is, kunt u via de Parkeerservice een parkeervergunning aanvragen voor uw personeel. Of een bezoekersregeling aanvragen waarmee zakelijke bezoekers tegen een voordelig tarief kunnen parkeren.

Verkeersontheffing

Als u met uw auto moet parkeren in een straat waar een parkeerverbod geldt, kunt u verkeersontheffing aanvragen. Als u woont in een blauwe zone, ook.

Gehandicaptenparkeerkaart

Als u slecht ter been of invalide bent, kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen waarmee u gratis parkeert op invalidenparkeerplaatsen.

Invalidenparkeerplaats

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, kunt u een invalidenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw woning (waarop alleen u mag parkeren).

Laadpaal

Als u geen laadpaal (of oplaadpunt) voor elektrische auto’s in de buurt heeft van uw woning of werk, kunt u via PARKnCHARGE een laadpaal aanvragen.