Minder maaien door veel regen

Om gazons netjes te houden, is het belangrijk dat er regelmatig gemaaid wordt. Maar soms valt er een lange periode achter elkaar veel regen. Dit zorgt voor verzadigde bodems en waterplassen. Hierdoor kan er op een aantal plekken even niet gemaaid worden. Doen we dit wel, dan neemt de kans op verzakkingen sterk toe. Zeker als er met een zware grasmaaier wordt gewerkt. Er komt spoorvorming en het gazon wordt kapot gereden. Dan is het bijzonder lastig om dit weer te verhelpen.

Een ander nadeel is dat het maaien van nat gras zorgt voor hoogteverschillen. Dit komt omdat het gras ongelijkmatig wordt afgesneden. Dat ziet er niet echt mooi uit. Daarnaast blijft gemaaid nat gras aan elkaar plakken. Maaisel blijft achter en zorgt dat er plekken in het gazon helemaal dicht komen te zitten. Dit zorgt voor verstikking van de grasmat. Als het gras hierdoor geel wordt, duurt het weken voordat dit herstelt.

Wachten op beter weer
Om deze redenen kan er op dit moment niet overal worden gemaaid. Hierdoor zien gazons er soms wat onverzorgd uit. Op het moment dat het beter weer wordt en de bodem droger, dan staan we klaar om de gazons weer mooi strak te maaien.