Vervangen slechte bomen Groenendaal, Reijerscop en Blindeweg

TreeMark Woerden vervangt jaarlijks oude en zieke bomen door nieuwe. Dit jaar zijn de lanen in het buitengebied van Reijerscop, Groenendaal en de Blindeweg aan de beurt. De essen en populieren langs deze lanen worden vanwege de veiligheid vervangen.

Wat gaat er gebeuren?

  • Reijerscop: de 55 jaar oude Canadese populieren kampen met ernstig kroonverval. Bij kroonverval gaan de takken hangen waardoor ze kunnen breken. De bomen worden daarom vervangen. Er komen verschillende bomen terug: de iep, Noorse esdoorn, witte els, zomerlinde, zwarte berk en zwarte populier. 
  • Groenendaal en Blindeweg: de 50 jaar oude essen hebben last van essentaksterfte. Het risico op vallende takken is daardoor groot. Dit kan gevaarlijk zijn voor weggebruikers. Voor de veiligheid worden deze bomen vervangen. De bomen worden blok voor blok vervangen. Zo hoeft niet alles in één keer weg en worden de lanen niet kaal tijdens de werkzaamheden. werkzaamheden. De bomen die terug komen zijn iepen en zomerlindes.

Er komen iets minder bomen terug dan dat er nu staan. De onderlinge afstand tussen de nieuwe bomen wordt ruimer. Hierdoor krijgen de bomen meer ruimte om stevig te wortelen en krijgen ze meer voedingsstoffen. Ze kunnen daardoor langer doorgroeien, de kroon wordt groter en de boom wordt ouder. 

Planning

  • September 2024: start met het verwijderen van de slechte bomen en het inrichten van nieuwe groeiplaatsen.
  • Winter (december 2024 tot en met maart 2025): planten van nieuwe bomen. Bekijk de kaart met meer informatie op www.treemark.nl/kaart. De boomsoorten worden op de kaart aangegeven.

Reageren op dit project

Heeft u opmerkingen of vragen? Reageer dan voor 1 juli 2024 via info@treemark.nl. In juli worden alle reacties verwerkt en wordt het definitieve plan gemaakt.

Contact

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar info@treemark.nl of bezoek www.treemark.nl.