Fiets veilig Woerden

Om veiliger door Woerden te fietsen hebben wij u gevraagd om mee te denken over de fietsveiligheid. We willen meer ruimte voor de fietsers en voetgangers om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Fietsroutes 

We gaan 3 belangrijke fietsroutes aanpakken. Deze routes zijn bepaald op basis van cijfers, normen en de mening van onze inwoners via een enquête. 

  1. Wilhelminaweg – Oostdam – Oudelandesweg – Mijzijde (tot en met kruising Van Teylingenweg). Bekijk de YouTube-video van route 1.
  2. Stationsweg (inclusief kruispunt Polanerbaan). Bekijk de YouTube-video van route 2.
  3. Zegveldse Uitweg – Leidsestraatweg – Rembrandtlaan (tot aan de rotonde). Bekijk de YouTube-video van route 3. 

Denk mee

Het platform Denkmee Woerden is nu gesloten. U kunt niet meer uw mening delen via Denkmee.woerden.nl. Alle ingebrachte ideeën en reacties zijn wij nu, samen met adviesbureau Sweco, aan het verzamelen en verwerken. Wij geven een terugkoppeling op alle ingebrachte ideeën en reacties. Dit doen wij op een informatieavond. Hierbij leggen wij uit waarom wij sommige ideeën wel of niet hebben overgenomen.

Informatieavond

Direct aanwonenden van de fietsroutes en participanten van Denkmee Woerden krijgen per post een uitnodiging voor de informatieavond. Bent u geen aanwonende of participant, maar wilt u wel graag komen? Dat kan. U bent van harte welkom. 

De informatieavonden zijn op:

  • Informatieavond route 1: maandag 13 november om 18:00 tot 19:30 uur in Kasteel Woerden (Kasteel 3, Woerden)
  • Informatieavond route 2: donderdag 16 november om 18:00 tot 19:30 uur in Café Victoria (Stationsweg 14, Woerden) 
  • Informatieavond route 3: dinsdag 14 november om 18:00 tot 19:30 uur in de Plint (Jozef Israelslaan 20, Woerden)

Schetsontwerp

Als de informatieavonden zijn geweest gaan wij verder met een schetsontwerp van de 3 routes. Het schetsontwerp leggen wij vervolgens voor aan de gemeenteraad. De raad beslist uiteindelijk welke ontwerpen worden uitgevoerd.

Contact

Inwoners ontvangen een brief over het project en de informatieavond. Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager: Tjibbe Dijk. Bel naar 14 0348 of stuur een e-mail naar veiligopdefiets@woerden.nl.