Onderzoek asielopvang De Bleek 1 in Woerden

Er zijn te weinig asielopvangplekken in ons land. Om te zorgen voor een betere verdeling van de asielzoekers in Nederland, is er de Spreidingswet. In deze wet staat dat elke gemeente een aantal asielzoekers moet opvangen. Voor Woerden is dit aantal 337 asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang (COA) wil daarom een onderzoek uitvoeren.

Ze kijken dan naar de mogelijkheden voor een asielzoekerscentrum op de Bleek 1 in Woerden. Het college van burgemeester en wethouders legt dit verzoek voor aan de gemeenteraad.
Als De Bleek 1 een geschikte opvanglocatie is, dan worden daar voor 15 jaar asielzoekers opgevangen. Het COA wil onderzoeken of de plek geschikt is voor 350 tot maximaal 400 asielzoekers.

Inloopbijeenkomst 13 maart

Heeft u ideeën zorgen of vragen, dan kunt u woensdag 13 maart naar de inloopbijeenkomst komen. De gemeente en het COA zijn aanwezig. De bijeenkomst vindt plaats tussen 18.00 en 21.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14 Woerden.

Meer informatie

Meer informatie over de asielopvang, het onderzoek en het proces vindt u op DenkMee. Ook vindt u hier vragen en antwoorden. DenkMee is het digitale platform met informatie over projecten in de gemeente Woerden. Zie: DenkMee Woerden