U bent hier

Olie- en gasboringen Papekopveld

Vermillion Energy wil olie en gas boren in het Papekopveld. Het olie en gasveld ligt deels onder Woerden en op 2 kilometer diepte.

Locatie olie en gasveld

Het veld ligt deels onder de wijk Molenvliet en onder de polders Rietveld en Barwoutswaarder. Het veld ligt op 2 kilometer diepte. Bekijk PDF iconde locatie ook op kaart.

Standpunt gemeente Woerden

Het college heeft de minister gevraagd de vergunning in te trekken. Het college vindt dat veiligheid en leefbaarheid voorop staat en dat moet worden geleerd van de situatie in Groningen. Olie en gaswinning onder een woonwijk is niet wenselijk.

Als de winning toch zou moeten dan alleen na diepgaand onderzoek en zorgvuldige procedures. De gemeente wil daar nauwer bij betrokken worden. Gemeente Woerden trekt met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, gemeente Oudewater en de provincies Zuid-Holland en Utrecht op om zich hier sterk voor te maken. Bekijk de brieven van de gemeente Woerden hieronder.

Standpunt minister

Minister Kamp wil van Vermillion Energy een nieuw winningsplan en analyse van de risico’s als zij besluiten hier olie en gas te winnen. De minister betrekt de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Oudewater en de provincies Zuid-Holland en Utrecht bij de advisering over het gewijzigde winningsplan. De Tweede kamer heeft minister Kamp in 2015 vragen gesteld over de boringen in Woerden, bekijk de vragen en antwoorden hieronder.

Meepraten

22 april 2015 organiseerde de gemeente en Vermillion Energy een informatieavond. Ruim 350 inwoners zijn naar deze avond toe gekomen.