Woerden trapt mee met campagne Ik Fiets

 ikfiets

Als één van de 26 gemeenten van de provincie Utrecht, trapt Woerden vanaf vandaag mee met de campagne Ik Fiets.

De campagne is erop gericht zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om vaker de fiets te pakken. De campagne wordt de komende twee jaar actief ingezet in de hele provincie Utrecht. Het doel van de campagne? Minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker laten fietsen én op de fiets te houden.

Uitprobeeractie
Om inwoners het fietsen met een e-bike of speedpedelec te laten ervaren, is er een uitprobeeractie. Wethouder Noorthoek: “Fietsen is gezond en voor vrijwel iedereen mogelijk. Gemeente Woerden werkt dan ook graag mee aan deze campagne om inwoners te stimuleren vaker de fiets te pakken. Fietsen is niet alleen goed voor jezelf, maar het is ook een duurzaam vervoermiddel. Tijdens de campagne kan bij BSO Jij en Wij een week lang gratis gebruik worden gemaakt van een e-bakfiets. Liever een speedpedelec? Dat kan natuurlijk ook! Deze worden uitgegeven bij het gemeentehuis.”

Fietsen voor leuke aanbiedingen
Met de Ik Fiets app worden afgelegde kilometers omgezet in punten. Deze gespaarde punten wissel je eenvoudig in voor leuke aanbiedingen of doneer ze aan een goed doel. Zo wordt fietsen nog leuker! Meer weten over de campagne en de uitprobeeractie? Kijk dan op de website www.ikfiets.nl voor meer informatie.