Wie verdient een lintje?

We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Kortom iemand die een lintje verdient. U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Aanvragen via de gemeente

Wanneer u iemand wilt voordragen voor de Lintjesregen van 2021 moet uw aanvraag vóór 1 juli 2020 ingediend zijn bij de gemeente. Ook tussentijds kunt u onder bepaalde voorwaarden een aanvraag indienen voor een Bijzondere Gelegenheid (buiten de Lintjesregen om). Bij deze aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding op een ander moment in het jaar, moet u rekening houden met een behandeltijd van minstens zes maanden.

Iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen? Bel naar het stadhuis via telefoonnummer 14 0348. We informeren u graag over de criteria, het indienen van een aanvraag en hoe het één en ander verloopt.

Om in aanmerking te komen voor een lintje moet kandidaat die u voorstelt:

• inwoner van de gemeente Woerden zijn
  • minstens 15 jaar actief zijn geweest (minimaal 7 a 8 uur per week)
  • niet langer dan een jaar geleden zijn gestopt
  • iets gedaan hebben wat belangrijk is voor de samenleving. Bijvoorbeeld grensverleggend wetenschappelijk onderzoek of een vernieuwende manier van ondernemen. Of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk voor kerk, sportvereniging of zorg