Wethouder George Becht leest voor op Andersenschool

Wethouder George Becht leest voor op Andersenschool

De Kinderboekenweek is begonnen! Wethouder George Becht las daarom gisteren voor in groep 1, 2 en 3 van de Andersenschool.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar vriendschap: Kom erbij! Wethouder Becht las de kleuters voor uit het boek Twee vechtende eekhoorntjes van Rachel Bright & Jim Field. De eekhoorntjes leren een belangrijke les: waarom ruziemaken als je ook samen kunt delen? 

Vol aandacht luisterden de kinderen naar het grappige en leerzame verhaal over de eekhoorntjes. George Becht: ‘Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Door voor te lezen krijgen kinderen een grotere woordenschat en scoren ze later beter op begrijpend lezen. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor een succesvolle toekomst.’

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerende week van 12 dagen ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Dit jaar vindt de week plaats van 3 tot en met 14 oktober.

Recht op een goede start

Kinderen hebben recht op een goede start met gedegen onderwijs en gelijke kansen. Taalverwerving is daarbij van belang omdat het in onze samenleving steeds belangrijker is om (digitale) informatie te kunnen verwerven. Laaggeletterdheid bij kinderen kan problemen opleveren op latere leeftijd.
Het college maakt zich bezorgd over de halvering van de Rijksgelden voor het onderwijsachterstandsbeleid (OAB) voor Woerden. Zij zal het achterstandenbeleid in het onderwijs tegen het licht houden en als het nodig is hiervoor extra middelen reserveren.