Wethouder George Becht hijst regenboogvlag

regenboogvlaggen

Op donderdag 11 oktober is het Coming Out Dag en hijst wethouder George Becht om 10.00 uur officieel de Regenboogvlag bij het gemeentehuis.

Aansluitend is er een informele ontmoeting voor maatschappelijke organisaties en andere geïnteresseerden. Van harte welkom!

Iedereen moet mee kunnen doen

“Waar het om gaat bij het hijsen van de regenboogvlag is dat je voor een samenleving gaat waar iedereen mee kan doen”, zegt wethouder Becht. “Voor een gezonde samenleving is het van belang dat ieder mens geaccepteerd wordt, ongeacht geaardheid. Als samenleving moeten we er ons van bewust zijn dat we daarin met elkaar nog stappen te maken hebben.”

Regenboogweek

De gemeente hijst de Regenboogvlag elk jaar. Dit jaar is dat extra bijzonder omdat het de eerste keer is dat de Regenboogweek in Woerden plaatsvindt. De Regenboogweek wordt georganiseerd vanwege de jaarlijkse Coming Out Dag op 11 oktober. Doel van de week is om meer aandacht te vragen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) inwoners van Woerden.
De projectgroep Coming Out Woerden van COC Midden-Nederland organiseert de week die van start gaat op 7 oktober. Bekijk het programma van de Regenboogweek.