Werkzaamheden Parijse brug iets vertraagd

De brug is in slechtere staat dan uit het onderzoek naar voren is gekomen. Daarom blijven de omleidingen gehanteerd tot 20 juli.

Vier weken vertraging

Het groot onderhoud aan de Parijse brug aan de Oostsingel in Woerden is nog in volle gang. Waar de brug begin maart gedemonteerd was, zien voorbijgangers en omwonenden steeds meer de afronding van de reconstructie van de karakteristieke boogbrug. Tijdens de werkzaamheden is gebleken dat de staat van de brug slechter was dan uit het onderzoek naar voren is gekomen. Hierdoor hebben de werkzaamheden zo'n vier weken vertraging opgelopen. In plaats van half juni zal de Parijse brug vanaf half juli weer toegankelijk zijn voor alle verkeer. Tot die tijd blijven de omleidingsroutes gehanteerd.

Renovatie noodzakelijk

De Parijse brug, of Wilhelminabrug zoals deze officieel heet, is gebouwd in 1939 en vertoonde wat slijtage en diverse onderdelen waren toe aan vervanging. Zo wordt de brug voorzien van een volledig nieuw wegdek en ook de leuningen en verlichting worden gerenoveerd. Na deze grote renovatie kan de brug voor vele jaren dienen als verbinding tussen de Vogelbuurt en het centrum van Woerden.