Summerschool op bezoek bij gemeentehuis en archief

Summerschool op bezoek bij gemeente en archief

In de Summerschool geven vrijwilligers Nederlandse les en nemen de kinderen mee op ontdekkingstocht in Woerden.

Het gaat om kinderen van statushouders die nog niet zo lang in Woerden wonen en in de zomervakantie hun Nederlandse taal verder willen ontwikkelen. Deze keer bezochten ze het nieuwe gemeentehuis. De 25 kinderen spraken loco burgemeester Arthur Bolderdijk en archivaris Rob Alkemade. Een ontdekkingstocht werd het zeker! De kinderen maakten kennis met het robotje dat bezoekers de weg wijst in het gemeentehuis en weten nu wat het idee is achter de vreemde vorm van de lamp in de raadszaal. Van het nieuwe naar het oude Woerden is in het gemeentehuis een kleine stap. In het streekarchief wist Rob Alkemade boeiend te vertellen over zijn werk en liet oude stukken zien die in het archief bewaard worden.