Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag

Kom binnen bij bedrijvendag bij gemeente Woerden

Vrijdag 17 maart vond de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ van Groene Hart Werkt! plaats.

Maar liefst 274 bedrijven en organisaties uit de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas, Alphen aan den Rijn, Krimpenerwaard en Woerden  openden hun deuren om in contact te komen met inwoners die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats en vrijwilligerswerk. Via www.groenehartwerkt.nl gaven bedrijven aan wat zij te bieden hebben en waar zij naar op zoek zijn. Inwoners konden zich aanmelden bij het bedrijf van hun keuze.

Met 274 deelnemende bedrijven en 1818 aanmeldingen voor bedrijfsbezoeken in de regio kan er zeker van een succes worden gesproken. Doordat werkgever en werkzoekende elkaar face-to-face ontmoeten, konden er direct mooie resultaten ontstaan. Hoeveel matches er ontstaan zijn, wordt de komende tijd geïnventariseerd.

Ook in gemeente Woerden openden bedrijven en organisaties hun deuren op de ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag. In Woerden deden 83 bedrijven mee die samen 357 aanmeldingen voor bezoeken hadden. Woerden organiseerde de dag dit jaar voor de vierde keer.

Doordat regionaal zoveel bedrijven en organisaties meededen aan de ‘Kom binnen bij bedrijvendag’ werd werkzoekenden de gelegenheid geboden ook werkgevers in andere gemeenten te bezoeken. Voor deelnemende werkgevers betekende dit dat zij profiteren van een regionale arbeidsmarkt.