Subsidie voor isoleren van uw woning

 Verwarming

Heeft u een eigen huis? Woningeigenaren kunnen nu gebruik maken van een nieuwe subsidie voor isolatiemaatregelen.

Bent u eigenaar van een woning en van plan uw huis beter te isoleren? Dan kunt u nu gebruik maken van een nieuwe subsidie voor isolatiemaatregelen. Met de subsidie krijgt u ongeveer 20 procent van de kosten terug voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. De subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal €10.000 per woning. Voert u extra maatregelen uit, dan bedraagt de subsidie maximaal €15.000.

 

Landelijke subsidie SEEH

Deze subsidie heet de ‘Subsidieregeling energiebesparing eigen huis’ (SEEH). Het is een landelijke regeling en deze loopt tot en met 31 december 2020. Maar op is op! U kunt de subsidie vanaf 2 september aanvragen bij www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh. Voorwaarde is dat u 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doet u dat, dan kun u ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur, het waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem, energiezuinige ventilatie en/of een maatwerkadvies.

 

Aanvragen

Voor meer informatie over de subsidie voor woningeigenaren gaat u naar https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh. Ook voor VvE’s staat hier meer informatie. Hier leest u ook hoe u de subsidie kunt aanvragen. U kunt de subsidie aanvragen voor alle maatregelen die u vanaf 15 augustus 2019 heeft uitgevoerd. U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn. De subsidie ontvangt u dus achteraf.

 

Combineren

U kunt de subsidie voor isolatie combineren met andere regelingen, zoals de energiebespaarlening of de subsidie voor warmtepompen en zonneboilers (Investeringssubsidie Duurzame Energie, ISDE). Alle subsidies en leningen voor woningeigenaren zijn te vinden op de website www.energiesubsidiewijzer.nl