Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Strand Cattenbroek

 Recreatieplas Cattenbroek

De zomer nadert met rasse schreden. Dat betekent dat ook het tijdelijk strand Cattenbroek weer opengaat.

Vanaf zaterdag 22 april bent u weer welkom om lekker te zonnen of een duik te nemen in de recreatieplas. Er is geen zwemtoezicht, wel is met een ballenlijn de veilige zwemzone aangegeven (1.40 meter diepte). Daarbuiten is de plas diep, tot wel 34 meter.

Varen

Roeien, zeilen of surfen, individueel of met de watersportvereniging, recreatieplas Cattenbroek leent zich hier uitstekend voor! Bootjes met een elektromotor zijn ook welkom. Waterskiën, jetskiën en kitesurfen zijn vanwege de veiligheid niet toegestaan.

Voorzieningen

Dit jaar is het strand nog sober: een zandstrand, een grasveld, toiletten (ook voor mindervaliden) en parkeerplekken voor fietsen en auto’s. Recreatie Midden-Nederland houdt op zomerse dagen toezicht op orde en hygiëne. De toegang is gratis.

Toekomstplannen

Veel mensen genieten nu al van recreatieplas Cattenbroek. Komende jaren moet deze nog aantrekkelijker worden. Daarom is onlangs een ondernemer geselecteerd om het gebied verder te ontwikkelen. De Woerdense Marijn van Amstel-Okkerman heeft het winnende plan ingediend. Zij wil een uitnodigend recreatie-eiland creëren met het hele jaar door recreatieve activiteiten voor jong en oud, binnen én buiten. Meer hierover op www.recreatieplascattenbroek.nl. Op 10 mei organiseert de ondernemer samen met o.a. de gemeente een informatieavond in de Pretfabriek, Oostzee 8, aanvang 20.00 uur.