Praat mee over windmolens en zonnevelden

Heel Nederland doet iets om over te gaan op duurzame energie. Gemeente Woerden wil haar bijdrage leveren en zet stappen om duurzame energie op te wekken, bijvoorbeeld via windmolens en zonnevelden. Wilt u hierover meepraten over voorkeurslocaties en voorwaarden? Aanmelden kan hier.

Het college vindt het belangrijk om uw input mee te nemen. Daarom zijn we sinds januari met u in gesprek over hoe en onder welke voorwaarden het opwekken van duurzame energie mogelijk is. Uw input wordt samen met die van onder anderen ruimtelijk experts vastgelegd in een Afwegingskader. Het Afwegingskader wordt gebruikt om aanvragen te toetsen en geldt als basis voor de bijdrage van Woerden aan de Regionale Energiestrategie (RES). De gemeenteraad besluit over het Afwegingskader en de RES.

Praat mee over het Afwegingskader

In de zomer is er een concept Afwegingskader opgesteld. We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens een laatste ronde inloopavonden, waarna alle inbreng naar de gemeenteraad gaat. Hier bespreken we o.a. de voorgestelde voorwaarden en een voorstel voor de voorkeur van locaties. Meer informatie over het programma, het proces en aanmelden: www.woerden.nl/duurzame-opwek.

Vanwege de coronamaatregelen werken we tijdens de inloopavonden met tijdslots. Geef op het aanmeldformulier daarom aan tijdens welk tijdslot u aanwezig bent.

Straatgesprekken

U kunt ons ook tegenkomen op straat. Tijdens de straatgesprekken zijn de verschillende onderwerpen van het concept-Afwegingskader op kaarten te zien. U kunt hier op reageren. U hoeft zich niet aan te melden.

• Dinsdag 15 september, Woerden.
    Vlakbij de Albert Heijn op de Wagenstraat 24, van 12.00 - 16.00 uur.
  • Maandag 21 september, Zegveld.
    Vlakbij de Coop op de Middenweg 1, van 12.00 - 16.00 uur.
  • Maandag 28 september, Harmelen.
    Vlakbij de Plus op Kerkweg 7-11, van 12.00 - 16.00 uur.
  • Dinsdag 6 oktober, Kamerik.
    Vlakbij de Plus de Hallehuis 1A, van 12.00 - 16.00 uur.

Inlezen: het concept-Afwegingskader

Het stuk met het concept-Afwegingskader dat bedoeld is voor de avonden waar ze worden toegelicht, vindt u hier terug. Dan kunt u zich inlezen. Ze zijn ook met meer informatie te vinden op www.woerden.nl/duurzameopwek. Kunt u niet bij een fysieke of online avond aanwezig zijn? Wilt u wel reageren in deze fase? Stuur dan uiterlijk zondag 11 oktober 2020 een e-mail met uw reactie naar duurzaam@woerden.nl.

Vervolg

Uw input wordt verwerkt. Daarna wordt het concept vastgesteld door het college en kunt u ook nog via de formele zienswijze reageren. Uiteindelijk besluit de gemeenteraad naar verwachting begin 2021 over het definitieve Afwegingskader en de bijdrage aan de Regionale Energie Strategie. Zo bepalen we samen hoe Woerden bijdraagt aan de RES, welke gebieden we willen beschermen en onder welke voorwaarden windmolens en zonnevelden mogelijk zijn in onze gemeente.

Meer informatie en stukken: www.woerden.nl/duurzameopwek
: duurzaam@woerden.nl