Plant een boom op Boomfeestdag 2021

PERSBERICHT TREEMARK WOERDEN - Op 10 november 2021 is het Boomfeestdag! Ook gemeente Woerden doet mee. En helemaal leuk is het dat er namens project TreeMark Woerden 200 bomen worden aangeboden.

Er kan gekozen worden uit tien soorten die allemaal bloemrijk zijn en/of prachtige herfstkleuren vertonen. Ze zijn dus prachtig om te zien en maken uw tuin bovendien aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Ze worden niet al te groot dus er kan al snel een plekje voor gevonden worden. Wilt u iets bijzonders in uw tuin en daarmee positief bijdragen aan mens, dier en milieu? Plant dan een boom!

Gratis boom aanvragen

Op www.treemark.nl/boomfeestdag ziet u hoe het werkt, uit welke soorten u kunt kiezen en hoe u het beste een boom kunt planten. Treemark Woerden bezorgt de boom op 10 november 2021 bij u thuis. In ruil ontvangt de organisatie graag een foto van uw nieuwe boom om een collage te maken van Boomfeestdag 2021. Sommige soorten zijn beperkt leverbaar en er zijn maximaal 200 bomen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Over Treemark Woerden

Gemeente Woerden werkt aan een groene, gezonde leefomgeving. Bomen zijn een belangrijke drager van de leefomgeving; ze zorgen voor verkoeling, CO2 opslag, het filteren van de lucht en natuurlijk voor een mooi straatbeeld. Het is belangrijk dat de bomen in de gemeente gezond zijn en blijven. Hiervoor worden alle bomen om de 3 jaar gecontroleerd en zo nodig gesnoeid. Bij bomen met een slechte conditie wordt onderzocht of dat duurzaam verholpen kan worden met groeiplaatsverbetering. Als dit niet kan en de boom bovendien een zeer beperkte toekomstverwachting heeft, gaan we over op vervanging. Het voorkomen van veiligheidsrisico’s is daarbij een belangrijke reden. Aan de andere kant wordt met het planmatig vervangen van bomen een vervangingspiek voorkomen. Om te beoordelen welke bomen op korte termijn aan vervanging toe zijn, is TreeMark Woerden in het leven geroepen. Dit is een samenwerking tussen Boomrooierij Weijtmans, Boom Element en Bomenwacht Nederland in opdracht van de gemeente Woerden. Gezonde bomen blijven uiteraard staan én, waar ruimte is, worden extra bomen geplant. Zie www.treemark.nl