Pak je kansen!

WoerdenWerkt! werkt

Op zoek naar (ander) werk? Omdenken op de Pak Je Kansen!-dag op 28 maart

Op woensdag 28 maart vindt de jaarlijkse Pak je Kansen!-dag plaats. Een middag vol informatieve presentaties en interactieve workshops gericht op werkzoekenden. Dit is een initiatief van Woerden Werkt! en Samen voor Woerden en wordt uitgevoerd in samenwerking met Ferm Werk en het UWV. De Pak je Kansen!-dag is ter voorbereiding op de Kom Binnen Bij Bedrijvendagen van 9-15 april.

Omdenken

De workshops op de Pak Je Kansen!-dag zijn bedoeld om mensen die op zoek zijn naar een baan te inspireren en de mogelijkheden te leren zien en herkennen. Het thema dit jaar is ‘omdenken’. Deelnemers verdiepen zich in hun competenties en talenten, leren waar hun (nieuwe) kansen liggen en krijgen advies bij sollicitaties. Tegelijk is het een kennismaking met verschillende sectoren en kunnen mensen rechtstreeks in gesprek met HR-managers.

Special guest: John de Wolf

Speciale gast op deze Pak Je Kansen!-dag is John de Wolf, oud-profvoetballer en ambassadeur voor 50+ werknemers (ANBO-ambassadeur Werk en Inkomen).

Workshops

Na de plenaire sessies kunnen deelnemers kiezen uit één van de volgende workshops:

1) Hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek 
2) Omdenken. Maak van een probleem een kans!
3) Je baan via social media. Hoe zetten bedrijven social media in voor werving
4) Check je talent

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt is er gelegenheid voor het checken van het cv, maken van een professionele profielfoto met kleding- en kleuradvies door Dress for Success en kunnen deelnemers plaatsnemen op de vacaturebank. Er zijn informatiestands van onder andere het Leerwerkloket, De Techniekschool en Hart voor Woerden (centrum voor vrijwillige inzet).

Goede voorbereiding op Kom Binnen Bij Bedrijven

De Pak Je Kansen!-dag is een slimme voorbereiding op de Kom Binnen Bij Bedrijven van 9-15 april. In die week zetten tientallen bedrijven en organisaties in Woerden en in zeven andere gemeentes in het Groene Hart deuren open voor belangstellenden en mensen op zoek naar werk, stage, leerwerkplek of vrijwilligerswerk. Meer informatie op www.kombinnenbijbedrijven.nl

Zeker mensen die niet zoveel ervaring hebben met solliciteren of die onzeker zijn omdat ze bijvoorbeeld al langere tijd thuis zitten, leren zien waar hun talenten en kansen liggen en komen na het volgen van de workshops op de Pak Je Kansen!-dag meer zelfverzekerd binnen bij werkgevers.

Meer informatie en aanmelden

Woensdag 28 maart, van 13.00-16.30 uur bij mbo Rijnland, Polanerbaan 15, Woerden. Meld u aan bij www.woerdenwerkt.nl/pak-je-kansen-dag Deelname is gratis.