Oud-wethouder Manfred van der Heijde overleden

Manfred van der Heijde

Ons bereikte het droeve bericht dat oud-wethouder Manfred van der Heijde op 70-jarige leeftijd is overleden.

Manfred was ruim een jaar wethouder in onze gemeente in 2006 - 2007. In deze periode ging zijn bijzondere aandacht uit naar de Woerdense economie, cultuur, recreatie, sport en financiƫn. Zo kwam onder zijn verantwoordelijkheid de economische visie tot stand en heeft hij bijgedragen aan het bruisende karakter van Woerden. Ook was hij een van de motoren achter de Ronde van het Groene Hart. Opvallend was zijn grote betrokkenheid bij het Groene Hart en zijn passie voor het cultuurhistorisch erfgoed, waaronder de Limes en de Oude Hollandse Waterlinie.

Het openbaar bestuur droeg hij een warm hart toe. Zo was hij onder andere lid van Provinciale Staten Noord-Holland en Hoogheemraad bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar zijn dierbaren.

Victor Molkenboer
Burgemeester

(Foto: Manfred van der Heijde in oktober 2006)