Nieuwsgierig naar het nieuwe gemeentehuis?

Kom naar de open dag!

Het nieuwe gemeentehuis is af! Na twee jaar bivakkeren in een tijdelijk gebouw zijn de medewerkers van de gemeente eind april verhuisd naar het nieuwe gebouw. Het is een mooi en duurzaam gebouw waar alle medewerkers flexibel werken. Niemand heeft een vaste werkplek. Ook de burgemeester niet. En dat is best bijzonder. Ook bijzonder is het energielabel A+++, duurzamer kan bijna niet! Ben je benieuwd hoe dat werkt? Kom dan naar de open dag!

Tijdens deze feestelijke en gezellige dag laten we je zien hoe dit alles tot stand is gekomen. Daarnaast zijn er presentaties van een aantal belangrijke projecten van de gemeente. Kinderen kunnen een speurtocht doen en een kijkje nemen in de cabine van een vuilniswagen.

Programma

Op de open dag is van alles te zien en te beleven. Hieronder ziet u een kleine greep uit het programma van 15 juni.

• Maak kennis met het BuurtVeiligheidsTeam
  • Bezoek de stand van VeiligheidsRegioUtrecht
  • Wat doet de afdeling Afval & Reiniging? Bekijk hun vuilniswagens en verschillende demonstraties
  • Maak kennis met de brandweer(wagen)
  • Presentatie diverse projecten en plannen (o.a. ontwikkeling Middelland en stationsgebied)
  • Maak kennis met de gemeenteraad
  • Meet & greet met de burgemeester
  • Bezoek het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard
  • Tegen een gereduceerde prijs lunchen in de nieuwe kantine

U kunt natuurlijk ook zelf rondlopen door het nieuwe gemeentehuis. Op elke verdieping komt u medewerkers tegen die vol trots vertellen over hun nieuwe werkplek! Gedurende de dag zullen er ook rondleidingen gegeven worden. Medewerkers vertellen tijdens zo'n rondleiding het verhaal achter het nieuwe gemeentehuis: hoe komt het oude gemeentehuis toch nog een beetje terug in het nieuwe gemeentehuis? Waarom is het gebouw zo duurzaam? Welke mogelijkheden biedt het gemeentehuis voor de medewerkers om te 'flexwerken'? Wij vertellen het u graag tijdens de open dag op 15 juni!

Vermaak voor de jongste inwoners

De open dag is voor iedereen, dus ook voor de jongste inwoners van gemeente Woerden. Zij kunnen meedoen aan de speurtocht of een selfie maken met de burgemeester. Tijdens de speurtocht leren zij meer over de gemeente Woerden en maken zij op een leuke manier kennis met alle hoekjes van het nieuwe gemeentehuis. De kinderen die de meeste vragen goed beantwoorden tijdens de speurtocht winnen een meet & greet met de burgemeester!

Zaterdag 15 juni van 11.00 – 15.00 uur

Gemeentehuis, Blekerijlaan 14 (ingang Bleek), Woerden