Nieuw! Recycling van opblaasbare producten

Opblaasbare producten

Het is zomer! Dat betekent dat de opblaasbare zwembaden, luchtbedden, strandballen en vrolijke opblaasfiguren weer van zolder zijn gehaald. Maar wat als ze lek zijn en je er vanaf wilt? Bij de Milieustraat kunnen deze zogenoemde ‘inflatables’ sinds kort gratis apart worden ingeleverd.

Opblaasbare producten apart inzamelen  

Kapotte opblaasbare producten belanden normaal gesproken bij het grofvuil of restafval en worden vervolgens in een verbrandingsinstallatie verbrand. Zonde, want het PVC kan ook worden gerecycled. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het levert ook grondstoffen op voor nieuwe producten. Er worden bijvoorbeeld tuinslangen, schoenzolen, slippers en zelfs dakbedekking van gemaakt. Daarom doet de gemeente  mee aan de proef waarbij deze artikelen apart worden ingezameld en verwerkt.De proef duurt de hele zomer en wordt na afloop geëvalueerd.

Speciale bak op de Milieustraat

Op de Milieustraat staat een aparte bak waar opblaasbare producten gratis apart ingeleverd kunnen worden. 

Welke opblaasbare producten kunnen ingeleverd worden?

In principe kunnen alle plastic opblaasartikelen worden ingeleverd, behalve ballonnen. Denk bijvoorbeeld aan opblaasbare zwembaden, luchtbedden, strandballen, zwembanden en –bandjes en opblaasfiguren.

Waarom niet bij het PMD?

PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blikjes) en drankpakken. Opblaasartikelen zijn geen verpakkingen. De recyclinginstallatie waar PMD naartoe gaat, kan geen zwembadjes of luchtbedden verwerken. Het kan zelfs zorgen voor afkeur van PMD en storingen in de installatie. Doe opblaasartikelen daarom niet bij het PMD maar breng ze naar de Milieustraat!