Leerlingen in actie tegen zwerfafval

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Daarom vulden de leerlingen van De Eben-Haëzer school in Kamerik vanmorgen een flink aantal afvalzakken met zwerfafval uit hun omgeving. Hun actie was onderdeel van een themadag over plastic soep en recycling van 'Let's Do It Kids'.

Volle afvalzakken

Op school vertelden 'storytellers' van Let's Do It Kids over zwerfafval en recycling. Tijdens de gastlessen werd uitgelegd hoe zwerfafval op straat uiteindelijk plastic soep wordt. Als onderdeel van het project gingen alle leerlingen Kamerik in om afval op te ruimen. In de afvalzakken met zwerfafval zaten vooral veel frisdrankflesjes, energiedrankblikjes, drinkpakjes, chipszakken en heel veel sigarettenpeuken. Doordat ze ook thuis over de lessen vertellen, bereikt Let's Do It Kids niet alleen de schoolgaande kinderen, maar ook broertjes, zusjes en (groot)ouders.

Let's do it kids

Het non-profit schoolprogramma Let's Do It Kids wil kinderen tot ambassadeur maken, zodat ze ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. Een schone toekomst begint tenslotte bij betrokken jongeren. Deze doelstelling wordt van harte ondersteund door de gemeente Woerden die de lessen mogelijk maakt. Ook wethouder Tymon de Weger kwam vanmorgen een kijkje nemen op de Eben-Haëzer school.

 

Goed gedaan jongens en meisjes, dank jullie wel!