Laatste werkzaamheden Hollandbaan/Waardsebaan

 Nieuwe situatie kruising hollandbaan-waardsebaan

Goed nieuws: maandag 23 maart gaat de laatste week in van de werkzaamheden Hollandbaan/Waardsebaan. Het einde is in zicht! Er gelden van 23 - 30 maart nieuwe omleidingen.

Uiterlijk maandag 30 maart gaan alle rijrichtingen én de ruimere kruising weer open voor het verkeer. De fietspaden volgen begin april.

Nieuwe omleiding

Om de laatste werkzaamheden te kunnen uitvoeren, gelden er vanaf maandag 23 maart nieuwe omleidingen. De Hollandbaan tussen de kruising met de Waardsebaan en de rotonde bij de Gamma (Molenvlietbaan) is dan in beide richtingen volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alle andere richtingen zijn dan geopend. Voor fietsers blijft de situatie in deze week ongewijzigd.

Omrijden kan via de Boerendijk/Hoge Rijndijk. Verkeer vanaf spoorviaduct 't Vinkje richting sportvelden Cromwijck (Waardsebaan-Zuid) hoeft niet langer om te rijden. Verkeer vanaf de sportvelden (Waardsebaan-Zuid) richting brandweerkazerne/stad kan niet de Hollandbaan oversteken maar moet omrijden via de turborotonde bij de zuidelijke randweg. Daar kan men keren om vervolgens de afslag te nemen richting Boerendijk.

Doorstroming, leefbaarheid en veiligheid

De werkzaamheden maken deel uit van een groter project om de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid in Woerden-West te verbeteren. Bij de kruising Hollandbaan/Waardsebaan gaat het onder andere om het aanbrengen van extra rijstroken, het ruimer maken van voorsorteerstroken en het vervangen van verkeerslichten.