Het Tuinlabel: hoe scoort uw tuin bij extreem weer?

 Een groene tuin

Met het tuinlabel bepalen inwoners eenvoudig hoe goed hun tuin bijdraagt aan een groene, gezonde en leefbare omgeving. Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel: Hoe ‘groener’ de tuin, hoe beter het label.

Waarom een tuinlabel?

Het weer wordt steeds extremer. Heftige regenbuien wisselen af met langdurige droogte en extreme hitte. Met het ‘vergroenen’ van de tuin, zorgen we er met elkaar voor dat we fijn kunnen blijven leven en wonen in de gemeente. Zo zorgt het verwijderen van tegels voor minder hitte en loopt het water beter weg. Met het aanleggen van een groen dak wordt water opgenomen en trekt u bijen en vlinders naar de tuin.

Vul uw tuinlabel in en win

Inwoners kunnen hun label op de kaart zetten en vergelijken met anderen in de buurt of regio. Daarnaast ontvangen zij concrete tips om het tuinlabel te verbeteren. Tijdens de actieperiode van 1 april tot en met 31 mei maken inwoners van Woerden kans op een Nationale Tuinbon ter waarde van 25 euro als zij hun tuinlabel berekenen. Op www.klimaatklaar.nl zijn de voorwaarden van de actie te vinden.