Herdenkingsavond ‘Lichtjes in het Donker’

Op de algemene begraafplaats Meeuwenlaan wordt op donderdag 21 november voor de 3e maal de herdenkingsavond 'Lichtjes in het Donker' gehouden.

Tijdens de korte, donkere dagen van het jaar is het voor nabestaanden vaak lastig om de laatste rustplaats van een overleden dierbare te bezoeken. De vroeg invallende duisternis of het slechte weer worden vaak gezien als een belemmering. Maar juist in deze maanden hebben nabestaanden behoefte om troost te zoeken en hun dierbaren te herinneren.

 

Daarom organiseert de werkgroep herdenkingsavond ‘Lichtjes in het Donker’ weer een lichtjesavond op de begraafplaats Meeuwenlaan. Tussen 19.00 en 21.00 uur is de begraafplaats sfeervol verlicht met vuurkorven, lichtjes en kaarsen. Bezoekers kunnen een brandend kaarsje plaatsen, als een warme herinnering aan dierbaren. Men kan zelf een lichtje meenemen of een kaarsje krijgen van de medewerkers van de begraafplaats. Op de begraafplaats is een algemeen gedenkteken geplaatst waar aanwezigen, die een dierbare elders hebben begraven of gecremeerd, een kaarsje kunnen branden.

 

Bij de aula van de begraafplaats wordt een kopje koffie/thee/chocolademelk geschonken en klinkt live muziek. Er worden gedichten voorgelezen. Kinderen en volwassenen kunnen een bol planten voor een mooi moment in het voorjaar of een hart of ster versieren en in een herinneringsboom hangen.  Ook kunnen bezoekers een herinnering schrijven op een groot herdenkings-hart. Het herdenkings-hart blijft  nog een paar weken staan.

 

De lichtjesavond is voor iedereen die een dierbare heeft verloren en wil gedenken, ongeacht waar deze is begraven of gecremeerd.

 

Datum: donderdag 21 november 2019

Tijd: 19.00 - 21.00 uur (openingswoord om 19.00 uur)

Locatie: Begraafplaats Meeuwenlaan, Meeuwenlaan 36, Woerden