Goede resultaten Kom Binnen Bij Bedrijven

Bedrijfsbezoek Grozette

De eerste resultaten van de open dagen 'Kom binnen bij bedrijven' in maart stemmen tevreden. In Woerden vonden 13 mensen een betaalde baan en 4 mensen gaan starten met vrijwilligerswerk. Ook lopen er nog diverse vervolggesprekken.

Van 11 tot en met 16 maart ontvingen bedrijven en organisaties mensen die op zoek zijn naar betaald werk, een leerwerkplek, stageplaats of werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk of een praktijkopdracht voor school. In totaal deden 309 bedrijven en organisaties in zeven gemeenten in het Groene Hart mee. Zij kregen bijna 1.800 bedrijfsbezoeken aangemeld. De voorlopig gemeten maatschappelijke meerwaarde is € 426.250,--. Ook voor wie niet concreet op zoek was naar werk of stage, zetten bedrijven hun deuren wagenwijd open. Deze zowel voor bedrijven als bezoekers laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen en kennis te maken, leidt niet zelden tot vervolgafspraken en succesvolle matches.

De eerste resultaten

Op basis van een eerste enquête blijkt dat in totaal 27 mensen een betaalde baan vonden, 4 een stageplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk. Een paar weken sinds de open dagen zijn nog tientallen van vervolggesprekken en trajecten met potentiële kandidaten gaande.
Wethouder George Becht (economische zaken, voorzitter Groene Hart Werkt!): "Ook Woerden behaalde een mooi resultaat. Erg fijn voor alle betrokkenen én goed voor de lokale en regionale werkgelegenheid. Ik ben blij met deze positieve uitkomst."

Maatschappelijke meerwaarde

De voorlopige maatschappelijke meerwaarde van de 'Kom binnen bij bedrijven' campagne is € 426.250,--. Dit is de waarde die gemeenten, bedrijven en organisaties geven aan het gezamenlijk organiseren van deze dag en de kosten die zij daarmee fictief besparen. De nadruk ligt op het stimuleren van de regionale economie en het in contact brengen van werkzoekenden met werkgevers. De voorlopige maatschappelijke meerwaarde is bepaald aan de hand van het aantal bedrijven dat heeft gereageerd op de eerste enquête.

Regionale economie stimuleren

De jaarlijkse 'Kom binnen bij bedrijven'-campagne heeft een sterk positief effect op de regionale economie. Werkzoekenden konden namelijk ook werkgevers in andere gemeentes bezoeken. Het ging om bedrijven en organisaties uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Molenlanden, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas.