Gemeente Woerden sluit panden vanwege illegale bewoning

PERSBERICHT > De gemeente Woerden heeft op 12 mei 2022 per direct enkele panden aan de Marconiweg gesloten. Reden voor de acute sluiting is dat in de panden illegaal mensen woonden en dit een brandgevaarlijke situatie opleverde. Ook werden in een ruimte zakken hennep aangetroffen.

Bewoning onverantwoord

De gemeente heeft gisteren samen met de politie en de brandweer een controle uitgevoerd, nadat buurtbewoners eerder signalen over mogelijke illegale praktijken hadden doorgegeven. De controleurs stelden vast dat de panden bewoond werden, onder andere door arbeidsmigranten. Er werden slaapplaatsen voor minimaal twintig personen aangetroffen. Met de brandveiligheid was het zo slecht gesteld dat bewoning onverantwoord is. Daarom werden de panden meteen gesloten.

Mensonterend

Burgemeester Victor Molkenboer is ter plekke gaan kijken en stelde de onveilige situatie ook vast.

“Het is mensonterend dat mensen op deze manier worden gehuisvest door uitzendorganisaties en schandalig dat hier door de vastgoedeigenaar op is ingespeeld. Dit zijn situaties die niet alleen in Woerden voorkomen, maar ook elders in het land. Het vraagt dus om landelijk beleid om huisvesting op deze wijze, tegen te gaan.”

De verhuurder van de ruimtes is in principe verantwoordelijk voor de verdere zorg voor de bewoners.

Onraad? Laat het weten!

Ziet, hoort of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het! Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem, via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.