Gemeente sluit berging na vondst harddrugs

 Gemeente sluit berging na vondst harddrugs

Vanwege de vondst van harddrugs heeft de gemeente Woerden een berging in het centrum van Woerden gesloten. De sluiting geldt vanaf vrijdag 26 juni 10:00 uur voor de duur van een jaar. 

Veiligheid herstellen

Eerder dit jaar vond de politie 2300 milliliter vloeibare harddrugs, in een berging die hoort bij een appartementengebouw aan de Meulmansweg in Woerden. De aanwezigheid van zo’n handelshoeveelheid harddrugs levert onwenselijke en gevaarlijke situaties in de omgeving. Zo is er een verhoogd risico op overvallen door rivaliserende criminelen (rip deals) en ongewenst bezoek door drugdealers. Om de veiligheid van mensen in de omgeving van de berging te waarborgen en te zorgen dat de berging niet langer bekend kan staan als opslagplaats voor drugs, heeft de gemeente besloten de berging tijdelijk te sluiten.

Ondermijnende criminaliteit

Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. Zoals in dit geval voor de opslag van drugs. Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente Woerden helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Bestrijden doen we samen

Burgemeester Victor Molkenboer: “Veilig samenleven moet vanzelfsprekend zijn in de gemeente. Drugshandel past daar niet bij en is onacceptabel. De gemeente doet alles wat in haar macht ligt om dit te stoppen. Daarom is in dit geval besloten de berging tijdelijk te sluiten. Inwoners kunnen ons helpen bij de bestrijding van drugshandel, door contact op te nemen met de politie als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem.”

Onraad? Meld het!

Ziet, hoort of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Laat het weten.

Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem, via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.