Flitspalen Kruispunt Hollandbaan – Waardsebaan

 Flitspaal

Op het kruispunt van de Hollandbaan en de Waardsebaan in Woerden plaatst het Openbaar Ministerie (OM) twee flitspalen. De flitspalen werken in beide richtingen. Over het kruispunt wordt vaak te hard gereden. Ook rijden regelmatig auto’s door rood.

Verhogen verkeersveiligheid

Na de herinrichting van de Hollandbaan en de Waardsebaan in 2020 ontving de gemeente klachten over te hard rijden en geluidsoverlast. Doordat veel fietsers en voetgangers de oversteekplaatsen op het kruispunt gebruiken wanneer ze naar de sportvelden gaan, vroeg de gemeente de flitspalen aan bij het OM. Daarmee wordt de snelheid op het kruispunt verlaagd, rijden minder mensen door rood en wordt de verkeersveiligheid verhoogd.

Boetes door rood rijden en snelheid

Het OM plaatst de flitspalen en int de boetes. Beide flitspalen handhaven op snelheid en door rood rijden. Het OM stelt het systeem in werking. Naar verwachting gebeurt dit half augustus. De plaatsing van de flitspalen sluit aan bij de landelijke proactieve aanpak rond verkeersveiligheid. Hierin werken overheden nauw samenwerken met de politie en het Openbaar Ministerie om de verkeersveiligheid te verhogen.