Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietsen bij station

Fietsen bij station woerden

Fietsen die buiten de rekken staan bij het station worden vanaf 15 januari verwijderd.

We houden het in Woerden graag netjes en veilig. Dat kan beter in het stationsgebied: er staan veel (brom)fietsen op plaatsen die niet zijn toegestaan. Daardoor hinderen ze andere gebruikers.

De medewerkers van FermWerk verplaatsen sinds begin oktober 2017 deze fietsen dagelijks naar lege rekken in de (gratis) stalling verderop. Ook worden de eigenaren aangesproken als de fiets buiten de rekken en/of op de stoep wordt geplaatst.

Helaas hebben deze acties tot nu toe niet tot het gewenste resultaat geleid.

Daarom is de gemeente genoodzaakt om de fietsen die verkeerd staan met ingang van 15 januari 2018 te verwijderen. Het gaat dan om de fietsen die:

-       buiten de stalling staan op de stoep;

-       buiten de stalling staan tegen de hekken;

-       binnen de stalling staan en de doorgang voor andere gebruikers blokkeren

De fietsen worden voorzien van een zogenaamde 4-uurs beschikking. Staat de fiets na 4 uur nog steeds fout geparkeerd, dan wordt de fiets op grond van artikel 5:12 APV verwijderd.

De fietsen worden voor een periode van 13 weken opgeslagen bij FermWerk/FietsSluis, Carrosserieweg 1 in Woerden. Binnen deze periode kan de rechtmatige eigenaar de fiets gratis ophalen of voor € 20 laten thuis bezorgen. Is de fiets binnen 13 weken niet opgehaald, dan wordt deze eigendom van de gemeente Woerden.  

Help ons mee het gebied opgeruimd te houden en plaats uw (brom)fiets voortaan in een rek.