Extra strooien fietsbruggetje

Extra strooien fietsbruggen

De gemeente gaat de kleine fietsbrug bij de rotonde naar de zuidelijke randweg (Kromwijkerdijk) extra preventief strooien.

Afgelopen dinsdag 4 december waren er meerdere valpartijen op dit nieuwe fietsbruggetje. Hoewel hier in de zomer een nieuwe slijtlaag was aangebracht (zogeheten 'Safelane') bleek dit dinsdag niet voldoende om uitglijden te voorkomen. Erg vervelend voor de betrokkenen, fijn dat er buurtgenoten waren die een helpende hand boden! Om herhaling te voorkomen, heeft de gemeente besloten dit fietsbruggetje voortaan extra preventief te strooien.

De grote fietsbrug over de Wulverhorstbaan is sinds de zomer al opgenomen in de extra preventieve strooironde. Vorig jaar waren er vooral bij deze grote fietsbrug problemen met de gladheid, zelfs als het niet vroor. Ook deze grote brug heeft daarom in de zomer een nieuwe slijtlaag gekregen. Dinsdag kwamen er over deze brug geen meldingen binnen bij de gemeente.