Eerste uitvaartmarkt in Woerden

'Durf je te laten inspireren wat allemaal mogelijk is bij het maken van een mooie laatste herinnering,' vertellen initiatiefneemsters Nicole Fazzi-Burgers en Karin Horsting. Zij organiseren zaterdag 18 mei van 13.00 tot 17.00 uur de eerste Uitvaartmarkt in Woerden op de begraafplaats Meeuwenlaan (Meeuwenlaan 36).

Programma

Op het plein staan dertig kraampjes en in de kapel worden diverse lezingen gehouden. Bijzonder is de lezing door tv-presentator Kefah Allush om 14.15 uur. Hij presenteert het tv programma waarbij hij in een geel Fiatje 500 het land doorkruist en BN-ers spreekt over de dood. Verder is de zelfgemaakte en beschilderde kist van Henk Schiffmacher te zien, maar ook de uitvaartbus, de uitvaartfiets, urnen en gedenkstenen, rouwbloemstukken etc. De gemeente toont de gerenoveerde opbaarkamer aan het publiek. Kinderen kunnen onder begeleiding knutselen op de markt. De entree voor deze markt is gratis, en bezoekers krijgen een kopje koffie of thee.

 

'De dood blijft een lastig onderwerp. Wij maken het ook niet minder verdrietig, maar wij willen graag laten zien hoeveel bijzonders er mogelijk is om een uitvaart echt bij iemand te laten passen,' vertellen uitvaartondernemers Nicole en Karin.

 

Meer informatie: www.uitvaartmarktwoerden.nl.