De TreeTracker: heeft u hem al gespot?

Bij mooi weer ziet u hem tussen 16 en 27 maart rijden, de TreeTracker. Deze auto verzamelt met speciale meetapparatuur waardevolle informatie over de bomen in onze gemeente. De gemeente zet zich namelijk in voor gezonde en toekomstbestendige bomen.

De TreeTracker verzamelt gegevens zoals: de hoogte van de boom, de dikte van de stam en het volume van het bovenste gedeelte van de boom (kroonvolume). Op basis van deze informatie worden de aankomende jaren nieuwe bomen aangeplant en bomen vervangen die er op dit moment niet goed aan toe zijn.

Bomen zijn belangrijk. Ze zorgen onder andere voor verkoeling, houden water vast, filteren fijnstof uit de lucht en slaan CO2 op. Ook zijn ze goed voor de biodiversiteit, ze dragen namelijk bij aan een goede omgeving voor onder andere vogels en insecten.

Daarom gaan Bomenwacht Nederland, Boomelement en Boomrooierij Weijtmans de aankomende jaren in opdracht van de gemeente aan de slag met het vervangen en aanplanten van bomen in de gemeente. Dit doen zij onder de naam: Treemark Woerden. De laatste ontwikkelingen volgen? Zij houden u op de hoogte via de website: Treemark Woerden.