De regenpijp echt loskoppelen voor subsidie

Regen

Lees de voorwaarden voor het loskoppelen van de regenpijp goed door om teleurstelling te voorkomen.

De gemeente ontvangt steeds meer subsidieaanvragen met regentonnen die zijn aangesloten op de regenpijp, maar waarvan het regenwater nog steeds het riool in loopt als de ton vol is. Hiervoor krijgt u geen subsidie van de gemeente, omdat dit nauwelijks effect heeft op het beperken van de lozingen op de sloot.

Wanneer is de regenpijp goed losgekoppeld?

Loskoppelen betekent de regenpijp doorzagen en een dop op het stuk regenpijp dat de grond in gaat. Het regenwater moet dan ergens anders heen, bijvoorbeeld naar een regenton, een grindkoffer of de tuin in.

Woningeigenaren in oudere wijken kunnen subsidie krijgen om de regenpijpen van hun woning los te koppelen van het riool. Hierdoor krijgen we minder lozingen van afvalwater in onze sloten en singels bij hevige regenbuien.

Lees goed de voorwaarden op www.woerden.nl/afkoppelen. Zo voorkomt u teleurstelling.