Dagje weg? Deur op slot!

 illustratie inbreker

Gaat u binnenkort op vakantie of een dagje op stap? Lees de tips die helpen een inbraak te voorkomen.

In de zomerperiode slaan inbrekers hun slag. Ramen en deuren staan open of de bewoners zijn zichtbaar afwezig.

 • Op vakantie? Licht de buren in!
  Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Heeft u struiken rondom uw huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk
  Sluit altijd uw ramen en doe de deur op slot als u (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars. Leg kostbare apparatuur uit het zicht. Bewaar niet te veel contant geld in huis. 
 • Bel 112 bij verdachte situaties
  Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie via telefoonnummer 112  moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere pakkans. Dankzij ‘WhatsApp’ kunnen buren nu snel met elkaar communiceren bij verdachte situaties. Kijk op www.wapb.nl of er al een WhatsApp groep bestaat voor uw wijk, buurt of straat.
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk
  Goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren is van belang. Een goedgekeurd slot herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Meer informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.  

Kijk voor meer tips en informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.