Coronanieuws > Weer naar de huisarts

Coronanieuws > weer naar de huisarts

Heeft u klachten, vragen of zorgen over uw gezondheid? Blijf er niet mee rondlopen, maar bel of mail uw huisarts. De huisartsenpraktijken in de gemeente zijn gewoon open.

Aangepaste zorg

Tijdens het hoogtepunt van de corona-uitbraak hadden de huisartsen in de gemeente hun zorg aangepast. Zorg die uitgesteld kon worden, werd uitgesteld. Zorg die niet kon wachten, werd zoveel mogelijk telefonisch gegeven. Mensen met luchtwegklachten moesten naar een aparte locatie in Molenvliet. Inmiddels kan iedereen weer terecht bij zijn eigen huisarts. Maar sommige niet-urgente onderzoeken of behandelingen, zoals longfunctieonderzoeken, worden nog niet in alle praktijken gedaan.

Volgens de richtlijnen

De huisartsen hebben hun praktijken aangepast, zodat bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden en er minder mensen tegelijk in de wachtkamer kunnen zitten. Voor mensen met luchtwegklachten is vaak een apart spreekuur. Per huisarts verschilt het of alle afspraken in de praktijk plaatsvinden, of dat er ook nog afspraken via de telefoon zijn.
Heeft u gezondheidsklachten? Neem dan contact op met uw eigen huisarts.

Testen op corona

Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona (zoals verkoudheid, koorts, hoesten en benauwdheid) en wilt u zich laten testen? Bel dan tussen 8 en 20 uur met het landelijke telefoonnummer van de GGD 0800-1202 voor het maken van een afspraak voor een coronatest. U hoeft daarvoor niet eerst langs de huisarts.