Coronanieuws > Toerisme meer mogelijk

Toerisme meer mogelijk

Vanaf vandaag, 15 juni, mogen campings, vakantieparken en jachthavens de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen weer openen. Het is te verwachten dat hierdoor meer mensen van buiten de gemeente naar Woerden en omgeving zullen komen om te recreëren.

De basisregels blijven gelden

De zomer van 2020 wordt anders dan anders. Meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan. Naast ontspanning en plezier moeten we oog blijven houden voor onze gezondheid. Voor iedereen in Nederland geldt: blijf je aan de basisregels houden. En gebruik het openbaar vervoer alleen als het strikt noodzakelijk is.

Bezoekers belangrijk voor Woerden

Bezoekers zijn belangrijk voor de gemeente. Ze zorgen voor levendigheid en dankzij toeristen kunnen bepaalde voorzieningen in stand blijven. Voor veel ondernemers is het een opsteker dat de coronamaatregelen versoepelen en er meer toeristen naar Woerden kunnen komen. Maar er zullen ook mensen zijn die hier minder blij mee zijn.

Alleen samen

Wethouder Arjan Noorthoek (recreatie en toerisme): “Dit jaar zullen meer mensen vakantie vieren in eigen land. Woerden heeft hen wat te bieden. Dus het is mooi dat er steeds een beetje meer mag en het aantrekkelijker wordt om hierheen te komen. Maar ik kan het me ook voorstellen als inwoners zich zorgen maken over de komst van toeristen naar Woerden. Alleen samen kunnen we corona onder controle houden, dus we verwachten ook van bezoekers dat ze zich aan de maatregelen houden.”

Pontje over de Grecht

Het pontje over de Grecht, dat onderdeel is van een aantal toeristische routes in de omgeving, is vanaf 1 juli weer te gebruiken. Houd er rekening me dat u ook op het pontje 1,5 meter afstand houdt. Er is dus beperkt plek voor mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Geef elkaar de ruimte!