Coronanieuws > terugblik april 2021

covid 19 virus

In de laatste week van april konden we dan eindelijk weer genieten van het terras. Wat hebben we daar naar uitgekeken! Toch blijft het spannend. De cijfers zijn nog niet heel stabiel. Vooral in het ziekenhuis blijft de druk hoog.

Besmettingscijfers

Gemiddeld ging het in maart om 19,1 positief geteste mensen per dag. In april is dit getal gedaald naar 18,5. 556 mensen zijn de afgelopen maand positief getest, tegen 592 in maart. Wanneer je bedenkt dat maart een dag langer duurt dan april is het verschil niet groot. 14 mensen uit onze gemeente zijn de afgelopen maand vanwege het virus opgenomen in het ziekenhuis. Er is geen sterfgeval gemeld. 24x moesten groepen van een basisschool of kinderopvang in quarantaine vanwege een besmetting. 3x is bij een bedrijf of organisatie een besmetting geconstateerd. De GGD houdt met al deze partijen contact over de te nemen maatregelen.

Vaccinatie

Het duurt niet lang meer of alle inwoners vanaf 60 jaar hebben een eerste vaccinatie gekregen. Mensen die dit jaar 59 jaar worden kunnen nu al een afspraak maken met de GGD. Ook huisartsen zijn gestart met het vaccineren van een volgende leeftijdsgroep. Op 12 april heeft de GGD een eigen vaccinatiecentrum geopend aan de Bleek 1 in Woerden. De huisartsen vaccineren op verschillende plekken in de gemeente.

Versoepeling

Eindelijk werd er versoepeld. Vanaf 28 april was er geen avondklok meer en mochten de winkels en warenmarkt gewoon weer open. Net als de terrassen. Bij een uitvaart mogen 100 gasten aanwezig zijn en ook het hoger onderwijs gaat langzaam verder open. Natuurlijk zitten overal nog veel regels aan vast. Maar het begin is er.

Blijf letten op de basisregels: handen wassen, 1,5 meter afstand, testen en bij klachten thuisblijven!