Coronanieuws > Cijfers gemeente Woerden

 pictogran vermijd drukte

Deze week hebben we 1 nieuwe melding ontvangen.

De coronacijfers voor Woerden tot nu toe: 175 (+1 ten opzichte van vorige week) mensen zijn positief getest zijn op het covid19-virus, 47 (+0) mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 20 (+0) mensen zijn overleden aan het virus. De GGD meldt de cijfers per gemeente en niet per woonkern. Er is dus niet te zeggen hoe de cijfers verdeeld zijn tussen de stad Woerden en bijvoorbeeld Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Tot nu vermeldden we wekelijks de coronacijfers van onze gemeente. De afgelopen week zagen we dat de crisisorganisatie rond corona wordt afgebouwd. We hoorden de laatste persconferentie van de minister-president. En het RIVM geeft aan de cijfers nog maar wekelijks i.p.v. dagelijks te vermelden. Zoals u zelf hebt kunnen vaststellen zijn er de laatste weken weinig tot geen schommelingen in de cijfers van onze gemeente. Dit alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten de cijfers van onze gemeente niet langer wekelijks weer te geven. Dat betekent dat dit het laatste bericht is over de coronacijfers in deze vorm. Uiteraard blijven we u op de hoogte houden wanneer de ontwikkeling daar aanleiding toe geeft.

 

Vanaf 1 juli vindt u de landelijke cijfers wekelijks, op dinsdagmiddag, vermeld op de website van het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

Gemeentelijke informatie over corona, ondernemers, sport en geldzaken vindt u hier: https://www.woerden.nl/coronavirus