Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouw- en sloopafval

bouw en sloop

Grote hoeveelheden bouw- en sloopafval op Milieustraat niet meer gratis.

Vanaf 1 januari 2018 betalen inwoners van Woerden als ze meer dan ¼ m3 bouw- en sloopafval  inleveren op de Milieustraat. Hiermee wordt bedoeld: afval dat vrijkomt bij verbouw of renovatie van uw woning, zoals bijvoorbeeld puin, gasbeton, sloophout en isolatiemateriaal. Is het minder dan ¼ m3 dan blijft deze service gratis. Doordat inwoners apart gaan betalen voor grote hoeveelheden bouw- en sloopafval, kan de afvalstoffenheffing omlaag. Om te beginnen met een symbolisch bedrag van €1,-. Later onderzoekt de gemeente of het bedrag verder naar beneden kan.

De vervuiler betaalt

Doordat het bouw- en sloopafval nu betaald wordt vanuit de afvalstoffenheffing, betalen alle bewoners mee aan dit afval. Dat terwijl het relatief dure en zware soorten afval betreft. Ook komt het in de meeste huishoudens maar weinig voor dat er bouw- en sloopafval ontstaat. Door dit afval los te koppelen, betalen alleen de mensen die dit soort afval aanbieden. Het gaat om € 15,- per ¼ kuub (bij meer dan ¼ m3 bouw- en sloopafval). Bouw- en sloopafval is nu een belangrijke afvalstroom op de Milieustraat. Soms ook door aannemers met een afvalpas.

Het inleveren van de overige afvalstromen (m.u.v. huishoudelijk restafval) op de Milieustraat blijft 24x per jaar gratis voor inwoners van de gemeente Woerden.