Boef in de wijk!

 poster Boef in de wijk

Bent u actief op social media, Burgernet of lid van WhatsApp buurtpreventie in het Staatsliedenkwartier?


Mensen die actief zijn op social media, Burgernet of lid zijn van een WhatsApp groep buurtpreventie in het Staatsliedenkwartier kunnen op woensdagavond 26 september samen met ons boeven vangen aan de hand van tips die door de spelleider van de politie via social media worden verspreid. Doet u mee? Inloop is vanaf 19.00 uur in de Kapel van Weddesteijn (Utrechtsestraatweg 50). Met dit realistische spel oefenen we de samenwerking tussen politie en bewoners. Het spel start om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur in de Kapel met de debriefing. De winnende tipgever ontvangt een prijs!

 

Spelregels in het kort:

  • De minimumleeftijd voor deelnemers is 18 jaar. Personen jonger dan 18 moeten in gezelschap zijn van een volwassene.
  • U heeft een smartphone met internetverbinding nodig om mee te kunnen doen. Tijdens drie spelrondes wordt u via social media geïnformeerd over het spel en krijgt u aanwijzingen over de verblijfplaats van de boef.
  • U kunt via social media aanwijzingen doorgeven over verdachte situaties, voertuigen of mensen.
  • De (politie) regisseur is leidend in dit spel, zijn aanwijzingen dienen altijd te worden opgevolgd. Bij het niet naleven van de regels of aanwijzingen van de regisseur volgt uitsluiting van deelname.
  • Een politieagent speelt in dit spel de boef.
  • De boef kan alleen ontmaskerd worden op de openbare weg. Het is dus niet toegestaan te zoeken in bijvoorbeeld tuinen of op bedrijfspercelen.
  • Als u denkt de boef te hebben gevonden dan spreekt u hem aan met: 'kent u de boef in de wijk?'
  • Er wordt tijdens de plenaire afsluiting om 21.00 uur in de Kapel (Weddesteijn) een prijsje uitgereikt aan de oplettende deelnemer die een boef ‘gevangen’ heeft

 

Aanmelden kan via boefindewijk@woerden.nl onder vermelding van uw naam en leeftijd. Alleen deelnemers die zich hebben aangemeld dingen mee naar de prijs. De organisatie van het geheel ligt bij de gemeente Woerden en Politie De Copen.