Boa’s surveilleren vaker tijdens avonduren in zomermaanden

De zomer nadert en dat betekent voor veel inwoners meer tijd buiten doorbrengen met zomerse activiteiten zoals picknicken, lang buiten spelen en een terrasje pakken. Meer buiten leven betekent echter ook wat meer rekening houden met elkaar. Boa's helpen een handje mee om de zomerse buurten voor iedereen leefbaar te houden.

Genieten van de zomer

Is het werk van Boa's in de zomer anders dan in de winter? "Zeker, in de zomer surveilleren we vaker 's avonds omdat iedereen langer buiten is. We letten dan bijvoorbeeld extra op verboden open vuren, zeker als het een lange periode droog is. Maar we controleren ook op het achterlaten van afval, leefbaarheid bij evenementen, openbare dronkenschap en geluidsoverlast. Zo zorgen we dat iedereen kan genieten van de zomer."

Samenwerking

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom praten Boa's regelmatig met jongeren zoals in de wijk Waterrijk bij de Cattenbroekerplas. "Het is voor iedereen prettig als we overlast kunnen beperken voor het uit de hand loopt. Onze goede samenwerking met horeca en politie helpt daar ook bij."

Wilt u zelf een melding doen? Bel dan 14 0348 of 0900-8844. Samen houden we Woerden netjes, veilig en leefbaar. Ook 's zomers.

 

Bron afbeelding: Instagram @handhavingwoerden