Bloeiende berm dankzij jarig IVN Woerden

Wethouder Ad de Regt krijgt een zak met bloemzaad aangeboden door IVN Woerden

IVN Woerden bestaat 40 jaar. De vereniging voor natuureducatie bood de gemeente daarom een zak met zaadjes van inheemse bermplanten aan. Hiermee vraag IVN aandacht voor meer duurzaamheid, biodiversiteit en ecologische beheer in de Woerdense bermen.

Langs de Steinhagenseweg

Wethouder Ad de Regt heeft op woensdag 28 april symbolisch een zak van het bloemenmengsel aangenomen. De wilde bloemen, met margrieten, knoopkruid, wilde peen en duizendblad krijgen een plek in een berm van de Steinhagenseweg. Ze zullen straks over een oppervlakte van 900 vierkante meter te zien zijn.

Heel veel goeds

Het inzaaien van bermplanten is goed voor de biodiversiteit. Verschillende vogels, vlinders en insecten zullen afkomen op de bermplanten. De planten zorgen uiteindelijk ook voor verkoeling van de lucht en het beter weg laten lopen van regenwater. En de bloeiende bermen zijn prachtig om naar te kijken.

Ecologisch maaien

Bij het onderhoud van de bermen in de gemeente is ecologisch maaien het uitgangspunt. In dit artikel leest u hoe dat in z'n werk gaat.