Afsluiting 's-Gravensloot

 Zakpalen 's-Gravensloot

Woensdag 12 februari is 's-Gravensloot vanwege werkzaamheden de hele dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Met ingang van donderdag 13 februari geldt op werkdagen weer de spitsafsluiting door middel van zakpalen. 

Extra detectielussen

Na enkele incidenten half december waren de zakpalen op 's-Gravensloot buiten werking. Ze zijn inmiddels grondig onderzocht en veilig bevonden. Er is dan ook geen reden om ze nog langer naar beneden te laten. Wel worden er extra detectielussen aangebracht, zodat weggebruikers op grotere afstand kunnen zien dat de palen de grond in zakken. Vanwege deze werkzaamheden is 's-Gravensloot op woensdag 12 februari de gehele dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers, bromfietsers en hulpdiensten kunnen de weg wel gebruiken.

Veilig fietsen

's-Gravensloot is een smalle weg met aan weerszijden water. Om ervoor te zorgen dat de vele (schoolgaande) fietsers hier ook in de spitsuren veilig kunnen fietsen, is 's-Gravensloot op alle werkdagen zowel in de ochtendspits (06.00 – 09.00) als in de avondspits (16.00 – 19.00 uur) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurt door middel van zakpalen. De afgelopen periode waren deze echter buiten werking, omdat er enkele aanrijdingen mee zijn geweest. De leverancier heeft de palen daarop uitgebreid onderzocht en getest, maar geen mankementen kunnen ontdekken. Ook de bekabeling bleek in orde. Wel bleef er water staan in de behuizing, daarom is er een sleuf aangebracht voor een betere afwatering. Volgens de leverancier heeft dit overigens geen relatie met de aanrijdingen.