Afscheid directeur theater en muziekschool het Klooster

afscheid directeur theater en muziekschool het Klooster

7 jaar heeft Leontien Wiering aan het roer gestaan van het Klooster. Nu verruilt ze Woerden voor Den Haag waar ze aan de slag gaat bij het Zuiderstrandtheater.

Het Klooster is de afgelopen jaren onder haar leiding uitgegroeid tot een bloeiend cultureel podium. Als blijk van erkenning kreeg zij uit handen van burgemeester Victor Molkenboer de Zilveren speld van Woerden.

Leontien startte haar werkzaamheden in een periode van bezuinigingen. Door de handen ineen te slaan met nog 4 cultuur organisaties (Stadsmuseum, Kuvo, stichting Cultuur Platform Woerden en de bibliotheek) is er gewerkt aan een visie, aan beleid en aan een meerjarenplan. Dat alles heeft geleid tot succes en veel waardering voor de C5 met het Klooster als middelpunt.

Zoals de burgemeester in zijn toespraak aangaf: 'Je haalde cultureel Woerden het Klooster binnen, je zorgde dat er op 21 scholen muziekonderwijs werd gegeven, en  je zorgde voor diversiteit en kwaliteit in de theater programmering met als resultaat een gemiddelde bezetting van 80% en veel waardering binnen en buiten Woerden. Het Klooster werd het culturele podium van de stad! Zelfs de kelder van het Klooster werd benut voor een digital art lab voor jongeren. Als geen ander zag je dat samenwerking, verbinden en ondernemerschap van belang zijn. Jouw missie  was dat steeds meer mensen het Klooster moeten kunnen vinden. Dat is zonder meer gelukt! Met dank laten we je dan ook gaan en weten zeker dat je ook straks in Den Haag veel succes zult hebben!