Aanvraag Koninklijke Onderscheiding

We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kortom iemand die een lintje verdient. U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Voordragen

Aanvragen lopen altijd via de gemeente. Wilt u iemand voordragen of meer informatie ontvangen? Bel naar de gemeente via telefoonnummer 14 0348 en vraag naar Monique de Wit of Evelien Nussy van het bestuurssecretariaat. We informeren u graag over de criteria, het indienen van een aanvraag en hoe het een en ander verloopt.

Bijzondere Gelegenheid

Wanneer u iemand wilt voordragen voor de Lintjesregen van 2020 moet uw aanvraag vóór 1 juli 2019 ingediend zijn. Ook tussentijds kunt u onder bepaalde voorwaarden een aanvraag indienen voor een Bijzondere Gelegenheid (buiten de Lintjesregen om). Bij deze aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding op een ander moment in het jaar, moet u rekening houden met een behandeltijd van minstens zes maanden.