Aankomend weekend Kaastaptoe en Graskaasdag op het Kerkplein

Nadat in 2017 na enkele jaren van afwezigheid weer succesvol een Taptoe in Woerden werd georganiseerd smaakte dat direct naar meer. In samenwerking met de gemeente zal de taptoe dit jaar in het kaasthema georganiseerd worden op vrijdagavond 31 mei, voorafgaand aan de Graskaasdag.

Vanaf 19.00u vindt een streetparade plaats door het centrum van Woerden en wordt bij Van Rossum café restaurant en Stadshotel Woerden bekendgemaakt wie dit jaar de Hollandse Kaaskoning wordt. Vervolgens presenteren de deelnemende korpsen zich vanaf 20.00u op het kerkplein.

Woerdense KaasTaptoe en KaasKeuring

De avond vóór de unieke Graskaasdag wordt Woerden opgewarmd met de KaasTaptoe en een Kaaskeuring. De organiserende Woerdense vereniging 'Harmonie de Vriendschap' verzorgt een sfeervolle muzikale show. Dit doen zij samen met drie gastmuziekkorpsen: Marching band Tamarco uit Leiderdorp, Show & Marchingband EVC uit Enschede en showkorps Excelsior uit Delft. Muziekvereniging Linfano uit Linschoten verzorgt muzikale intermezzo´s van de kerktoren. Harmonie De Vriendschap treedt met alle zijn afdelingen op, van majorettes, drumband, tot aan alle musici van jeugd en harmonie orkest. De choreografie is samengesteld door Arnold van Poeteren en de muzikale leiding is in handen van dirigent Jan van Dam.

Om de stemming te verhogen wordt dit oor- en oogstrelend spektakel aangevuld met een ware Kaasproeverij. Het publiek wordt getrakteerd op vijf verschillende kaassoorten en gevraagd om zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven welke kaassoort men proeft. Degene die het best kan beschrijven om wat voor soort kaas het gaat mag zich een jaar lang KaasKeurmeester van Woerden noemen.

Gratis toegang

Er worden mobiele tribunes geplaatst die plaats bieden aan bijna 600 toeschouwers. Daarnaast zijn er veel staanplaatsen beschikbaar. Dankzij de bijdrage van sponsors, fondsen en de gemeente Woerden is de toegang geheel gratis.

Graskaasdag

Een dag later, op zaterdag 1 juni, wordt de Graskaasdag in kaasstad Woerden georganiseerd. Tijdens deze jarenlang traditie worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Meer informatie: www.graskaasdag.nl.